CV

CV

 

Lars Johansson Brissman studerade i sin hemstad Stockholm vid Kungliga Musikhögskolan samt Operahögskolan och debuterade i Vadstena-akademiens föreställning De Blåsta rivalerna /Kortspelarna av J Jomelli 1999. Bland tidiga operaroller kan nämnas operaproduktioner vid Vadstena-akademien: Titelrollen Hertig Magnus i I Hallströms opera Hertig Magnus och sjöjungfrun. J Haydns Eldsvådan, Uruppförandet av Unander-Scharins opera Byrgitta, i rollen som Ulv som skrevs för Lars. Medverkan i uruppförandet av Unander-Scharins Hummelhonung i Kungliga Operans regi.

Debut på Kungliga Operans stora scen 2004, då Lars sjöng Schaunard i Puccinis La Bohéme.

Medverkade i uruppföradet av Phillip Glass cirkusopera Circus Days and Night på Malmö Opera i samproduktion med Cirkus Cirkör i rollen som Bruno våren -21.

Sommaren -22 sjunger Lars rollen som Ankarström i Werles opera Tintomara på Läckö Slottsopera. 

Sjunger i uruppförandet av Fredrik Sixtens Matteuspassionen i 3/4 i Helsingborg -22.

Bland senare operaproduktioner har Lars medverkat i Haydns Orlando Paladino i rollerna som Licone och Caronte på Drottningholms slottsteater.

Monteverdis L´Orfeo i rollen som Plutone på Drottningholms slottsteater.

Monteverdis Poppeas Kröning i rollen som Liberto även det på Drottningholms slottsteater.

Vid Folkoperan har Lars medverkat i Mozarts Cosi fan tutte som Guglielmo, Donner i Wagners Rhenguldet. Barnoperan Lilla Rhenguldet som Wotan. Den Bergtagna av I Hallström i rollen som Ulf och Kark. Medverkan i Folkoperans uppsättning av Den Glada Änkan i Suzanne Ostens regi i rollen som Zeta.

Medverkade i Folkoperans uppsättning av Satyagraha av P. Glass i rollerna som Arjuna/ Kallenbach under hösten 2016. Våren 2017 som Parsi Rustomji/ Krishna i samma uppsättning.

Har medverkat vid ett stort antal festivaler i olika operaproduktioner i roller som Aeneas i Purcell Dio Aeneas, Polypheme i Händels Acis and Galathea. Ricimer i Philidors opera Ernelinde. Har även medverkat i sceniska uppsättningar av Bachs Juloratoriet, Haydns Skapelsen.

Lars är en mycket flitigt anlitad konsert- och oratoriesångare i Sverige och utomlands.

Har en bred repertoar som sträcker sig från tidig musik till nyskrivna verk.

Lars har sjungit med dirigenter som Peter Dijkstra, Daniel Harding, Tönu Kaljuste, Joshua Riffkin, Andrew Parrot, Eric Ericsson.

Lars har arbetat med Sveriges Radios symfoniorkester, Kgl. Filharmonikerna, Akademie fur die alte musik, Noord Nederlands Orkest. Rebaroque, Drottningholms barockensemble, Norrköpings symfoniorkester, Gävle symfoniorkester, Trondheims symfoniorkester, Bergens symfoniorkester, Aarhus symfoniorkester, Sloveniens Filharmoniska orkester, Norsk barockorkester.

Lars har turnerat i Norge, Danmark, Estland, Tyskland, Italien, Ryssland, Polen samt USA, Australien som solist och har medverkat i en rad olika tv, radio och skivinspelningar.

Medverkar som Nathan i cd inspelningen av Ståle Kleiberts Oratorium David and Bathsheba med Trondheims symfoniorkester, Tönu Kaljuste dirigent, som blev nominerad till en Grammy i kategorin: Best Opera Recording 2014.